Ik ga naar BINNEN door: yoga

Yoga betekent eenheid. Yoga is niet alleen fysieke oefeningen doen. Alles wat je verlichting, bevrijding en verbondenheid brengt is yoga.

Shrinath van Praag, oprichter van BINNEN, zegt: “Ik beoefen nu zo’n 30 jaar actief yoga. Hierdoor kan ik alle verhalen en wijsheden, die heiligen en mystici van allerlei verschillende stromingen met ons hebben gedeeld, goed uitleggen en beschikbaar maken. Daarnaast beheers ik verschillende fysieke yogastijlen. Ik maak bijvoorbeeld graag gebruik van een serie oefeningen die door Shivananda is ontwikkeld. Yoga is een verzamelnaam voor alle oefeningen die je helpen om meer eenheid te ervaren. Yoga kan dus de vorm aannemen van fysieke poses, maar ook vormen van contemplatie en meditatie kunnen yoga zijn.

Als je je werk en al je dagelijkse bezigheden maakt tot een oefening in onzelfzuchtige dienstverlening  maak je ook daar yoga van.  Eigenlijk kun je stellen dat je met het juiste bewustzijn je hele leven tot yoga kan maken. In ieder geval ervaar ik mijn eigen leven zo. Alles wat ik doe en meemaak probeer ik te bekijken in het licht van hoe het mij kan helpen groeien en ontwikkelen. Hoe het mij dichter bij Verlichting kan brengen. De programma’s bij BINNEN zijn ook vanuit die visie vorm gegeven. Ze zijn bedoeld om jou te helpen een overkoepelend bewustzijn te ontwikkelen waardoor jij in je dagelijks leven steeds minder strijd en steeds meer eenheid zal gaan ervaren. Wil je een keer yoga uitproberen? BEL of MAIL Shrinath om een afspraak te maken of om uit te vinden wat de mogelijkheden zijn voor jou.