Data van programma’s voor het komende half jaar

Opgave voor alle dagen is nodig want ik werk met kleine groepen en vol is vol

Elke dag start om 08:45 en eindigt om 14:15

04-03 Gratis uitprobeerdag Vrij zijn:

Op deze maandag gaan we kijken op welke vlakken van je leven je jezelf vrijer wil voelen. Wat heb je daarvoor nodig? Welke stappen kun je direct zetten? Wat houdt je tegen? Echt alleen jij zelf want je bent al vrij. Dat gaan we ervaren.

07-03 Themadag Opstellingen:

Op deze donderdag gaan we een lastige situatie uit je leven verlichten. Klik hier voor meer info

11-03 start jaar-opleiding, nog twee plaatsen vrij

We starten de jaaropleiding met het verdiepingsblok ‘Het leven van je dromen leven’: Je weet dat er meer uit je leven te halen valt maar je weet niet hoe. Dan is dit blok ideaal voor jou. We gaan op alle fronten onderzoek doen en stappen zetten. We kijken naar werk/je dagelijkse bezigheden: Wat draag jij bij aan de wereld en wat haal jij daar zelf uit. Wat wil jij doen in de tijd die voor je ligt? Is dat haalbaar? Hoe dan?

We kijken ook naar je relaties. Hoe verloopt de communicatie met de mensen die je dierbaar zijn? Zie je ruimte voor verbetering? Hoe zien de ideale relaties er uit? Zijn er conflicten in je leven? Zijn er stappen die je kunt zetten om daar meer vrede in te brengen? We kijken vooral naar je eigen beleving. Ben je blij met jezelf? Ben je blij met je leven? Hoe ziet jouw ideale leven er uit? Hoe zou jij je voelen, in dat ideale leven?

We werken met begeleide reflectie om dit helder te krijgen. We zetten ‘The Work’ in, waar we merken dat je jezelf mentaal tegenwerkt. Samen krijgen we jou op koers op deze 5 bijeenkomsten op maandagen, start 11-03, dan  18-03, 25-03, 01-04, 08-04

14-03 Gratis uitprobeerdag Vitaal zijn:

Op deze donderdag gaan we vooral veel met tips en tools aan de slag. Werken met adem, actieve ontspanningsmomenten en energizers om zelf te ervaren hoeveel energie je eigenlijk hebt als je die maar vrij laat. Ook kijken we naar hoe je mentale processen energie verslinden en wat je daartegen kunt doen. Vitaal zijn is direct gerelateerd aan wat je denkt.

21-03 start: Verdiepingsblok: Jezelf tot expressie brengen: 

De meesten van ons zijn erg goed in het lijstjes maken, van dingen die we beter niet hadden kunnen zeggen of dingen die we juist wel hadden willen zeggen, na afloop van een belangrijk gesprek. Zou het niet heerlijk zijn als je de ervaring hebt dat je precies die dingen zegt die je ook wil zeggen. Soms zijn we onzeker en soms zijn we bang een ander te kwetsen Vaak zijn we veel bezig met wat anderen van ons zullen denken.

In dit blok gaan we veel oefenen. We leren over communicatiemodellen, zoals geweldloze communicatie van Rozenberg en het 4G feedbackmodel. Daarna oefenen we hiermee zodat je gaat ervaren hoe het werkt. Ook zetten we begeleide reflectie in om werkelijk boven tafel te krijgen hoe communiceren voor jou persoonlijk werkt.

Maar ook gaan we presenteren, dansen, schilderen, zingen enz. Want jezelf tot expressie brengen kan op vele manieren. Ervaren wat er gebeurt als je met je hele lijf communiceert of bijvoorbeeld met alleen je stemkleur, is nodig om meesterschap te verwerven. We hebben 5 bijeenkomsten op donderdagen, start 21-03, dan 28-03, 04-04, 11-04, 18-04

26-03 Gratis uitprobeerdag Zorgeloos en stressvrij zijn:

Op deze dinsdag gaan we de balans opmaken: Te veel stressoren en te weinig energiebronnen, leidt tot cynisme, uitputting en burn-out. Te weinig stressoren en teveel energiebronnen, leidt tot verveling en frustratie. De juiste hoeveelheid stressoren en energiebronnen leidt tot bevlogenheid en plezier. Het mentale aspect krijgt ook aandacht. Hoe kan ik voorkomen dat mijn mind blijft tollen rondom bepaalde zorgen thema’s.

09-04 Themadag Leren Mediteren:

Op deze dinsdag leer je alles over mediteren en ga je het zelf ervaren. Klik voor meer info

16-04 Gratis uitprobeerdag Gelukkig zijn:

Op deze dinsdag onderzoeken we geluk. Wat maakt ons gelukkig? We staan stil bij het verschil tussen een gelukservaring en de alomvattende basisstaat die je in je leven ervaart. Hoe creëren we meer geluk voor onszelf en anderen.

23-04 Themadag The Work:

Op deze dinsdag ga je gedachtenonderzoek doen, jezelf mentaal verlichten. Klik hier voor meer info

25-04 Themadag Zingeving:

Op deze donderdag maken we helder waarom we zijn wie we zijn en waarheen de weg leidt. Klik voor info

13-05 Gratis uitprobeerdag Eerlijk, open en moedig zijn:

Op deze maandag gaat het over wat wij aan de wereld (willen) laten zien. Hoe brengen wij onszelf tot expressie? Kunnen we assertief zijn? Voor onszelf opkomen waar nodig zonder anderen onnodig te kwetsen? Mogen wij van onszelf ons zelf zijn? Of laten we ons vaak beïnvloeden door wat wij denken dat anderen over ons denken? Deze dag versterken wij ons commitment om trouw te zijn aan ons zelf. Wedden dat anderen je dan ook veel meer gaan waarderen?

Op 11-03-2019 en op 03-09-2019 starten Jaaropleiding groepen.

Er zijn 40 bijeenkomsten en je hebt recht op minimaal 2 coachingsafspraken. Je krijgt ook theorie mee naar huis, een meditatie-cd en een dagboek met pen.

De jaaropleiding is een groot geschenk aan jezelf. Je besluit dat je het waard bent om echt in jezelf te investeren. Samen stemmen we de opleiding af op jouw individuele wensen. We verlichten elk hoekje van jouw leven en je persoonlijkheid. We inventariseren waar je blij mee bent. Maar ook waar je je verloren, verdwaald, verdrietig, angstig of boos over voelt. Als we geheel helder hebben waar je nu staat en hoe jij je leven met alles er op en er aan ervaart, dan gaan we ontdekken waar je heen wilt.

We gaan op zoek naar al jouw wensen en verlangens. We zoeken naar het ideale plaatje. Hoe zou jouw leven er uit moeten zien om 100% tevreden met je leven en jezelf te kunnen zijn.

En dan gaan we samen op weg.

We maken een routekaart, een stappenplan. We gaan bouwen. Soms krijgt dat de vorm van werken aan je innerlijk. Welke mentale processen belemmeren jou in je vrijheid, je geluksbeleving? Hoe houd je jezelf tegen met je denken? We gaan ook op zoek naar inzichten die kunnen dienen als houvast, als een richtingaanwijzer die je helpt om in je dagelijkse leven op koers te blijven. Daarnaast kijken we welke vaardigheden je nodig hebt en die gaan we samen trainen.

Het mooie van de opleiding is de intensiviteit en de duur. Je kunt steeds het geleerde trachten toe te passen in je dagelijks leven. Lukt dat je (nog) niet dan kunnen we samen onderzoeken waar dat aan ligt. Samen zoeken we net zo lang door tot we de tools hebben die voor je werken..

Er zijn geen beperkingen voor deelname. Er is geen probleem te groot. Geen uitdaging onmogelijk.